Paas toernooi 2015

Paas toernooi 2015
2-04-2015

Bon Pasku di Resurekshon!
Zaterdag was het weer tijd voor onze eerste gezelligheids toernooi dit jaar; het Paastoernooi. Het is gebleken dat deze toernooi avonden toch worden gewaardeerd gezien het aantal aanmeldingen, soms wel laat, maar het worden er meer dan in het verleden. Dat heeft ook te maken met het aantal jeugdspelers die hun kwaliteiten steeds meer willen tonen. Ook hebben twee dames voor het eerst hun kunnen laten zien. Bij de aanvang heeft Hans gevraagd hier rekening mee te houden; ook wij hebben allemaal moeten beginnen en dat valt soms niet mee.

Omstreeks 18.30 uur begonnen de eerste wedstrijden; 5 minuten inslaan en 20 minuten spelen. De behaalde punten per persoon worden na vier wedstrijden opgeteld en wie de meeste punten heeftt is de winnaar van het toernooi. Uiteindelijk zijn er 15 wedstrijden gespeeld (meer dan 3 uur per baan) waarbij soms behoorlijk werd getennist, vooral de jeugd wil altijd winnen. Helaas voor hun speelt de ervaring van oudere spelers hun soms parten. Maar zij komen er aan, dat is zeker! Wat mij deze avond opviel en zeker te waarderen is dat er meer supporters aanwezig zijn, vooral familie van de jeugd. Zelfs Oma Blokland helemaal uit Suriname was aanwezig.

Bij MNTC gelden strenge regels; als je niet komt trainen dan wordt je als jeugdlid niet uitgenodigd; Eliasson heeft dat nu ondervonden. Maar toch was hij zelfs met zijn ouders aanwezig, waarbij wij de jarige mama van Eliasson nog hebben toegezongen: “Hopi afra di bida mas sefrora". 
Vrij laat op de avond werd overgegaan tot de prijs uitreiking, en dat was niet zo eenvoudig. Clinston had 19 punten maar tennisleraren en de schema samensteller delen niet mee in de prijzen. Hans zei dat deze beslissing in overleg met Clinston democratisch is genomen. Vervolgens Riet en Sherviliano allebei 17 punten en dan zouden zij samen in een wedstrijd of oefening uit moeten maken wie de beste was. Maar iedereen had honger dus Riet was druk in de weer met haar lekkere eten.

Sherviliano kent het standpunt van Hans; als er geen gevaar dreigt "Lady's First". Ook hier viel de beslissing en in goed overleg werden de prijzen uitgereikt aan Riet nr. 1 en Shervilano nr. 2. Zelfs Rinella heeft kans gezien 15 punten te vergaren en aan haar werd de derde prijs uitgereikt. 
Aan het eind van de gezellige tennisavond bedankt Hans allen voor hun aanwezigheid en inzet. Niet te vergeten de helpers en onze Kok Riet die weer behoorlijk haar best heeft gedaan.

En natuurlijk alle goede wensen voor de Simana Santu, goede vrijdag en de paasdagen!

Fotogalerij